Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Vive le fromage

Vive le fromage

Caroline Vermeesen
2409x gelezen

Frankrijk is een wondermooi land met een grote verscheidenheid in landschap, klimaat en culinaire streekproducten.

Bent u dit jaar op vakantie geweest in het mooie Frankrijk of was het een staycation? Geniet u de laatste weken van deze bijzondere zomer mee met enkele lekkere Franse kazen en etappes van de Tour de France? Voor een klein kaasplankje of borrelhapje presenteer ik graag 3 Franse toppers uit 3 verschillende streken in een kleine kaasroute. “à l’aise avec du vin, du pain et du fromage”!!!

  1. De eerste kaas brengt ons naar de grens met Spanje. Saint Albray is een lieflijke bloemvormige kaas met rossige korst en is afkomstig uit de Pyreneeën. Deze lekkere kaas met eigen subtiele romige smaak en textuur wordt gemaakt door de kaasmakerij van Chaumes. Klein en groot genieten van deze gewassen korstkaas.
  2. De volgende etappe brengt ons naar het wondermooie Dordogne. De tweede kaas is voor de brielovers. Peyrigoux is een pittige witschimmel met een romig hart en romige structuur. Heerlijk met Frans stokbrood, boter en wijn.
  3. De laatste kaas is een karaktervolle blauwschimmel uit de Auvergne. Saint Agur heeft een zachte textuur met een fruitige smaak. Een ware smaakbom samen met noten, peren of vijgencompote en een oude porto of Franse dessert wijn zoals Banyuls uit Roussillon.

Drie lekkere Franse kazen die een leuk trio vormen voor de laatste zomerdagen à l’aise te genieten van Franse gezelligheid en smaken.

Caroline Vermeesen is onze Belgische blogschrijfster en kwaliteitsmanager bij het Belgische Breugelkaas NV, een nobele goudse kaas.  Ze schreef een praktijkgerichte cursus kaasmeester voor www.centrumvoorafstandsonderwijs.com.  Voor meer kaastips en foodpairing met kaas, kan je haar volgen via AtomicCheese op Instagram.

Populaire artikelen
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel