Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Gewassen korstkaas

Saint Albray

Mild
Pittig
aromatisch
romig

Het bijzondere aan de Saint Albray is de korstbehandeling. Door de witte korst te behandelen met pekelwater ontstaat er een unieke specialiteit met een romig zuivel, maar tegelijk een zeer aromatische smaak vol karakter.

Productinformatie
Herkomst Frankrijk
Melksoort Koemelk
Merk St. Albray
Biologische kaas Nee
Allergenen Melk, lactose
Eetbare korst Ja
Gemaakt van rauwe melk Nee
Vegetarische kaas Ja
Vetgehalte 50+
Over deze kaas

Deze bloemvormige kaas heeft een gemengde korst. Door zowel de korst te laten rijpen als witschimmelkaas en te wassen met pekelwater ontstaat deze gecombineerde korst waaraan de St. Albray zijn smaak dankt. De St. Albray is bijzonder romig van zuivel, maar tegelijk ook vol met karakter.

Recepten met deze kaas
Vergelijkbare kazen