img

Salade geitenkaas, met rauwe spinazie, granaatappel en amandelen

Lunch 4 personen 15 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 zak (200 gr) wilde spinazie, gewassen
  • een halve granaatappel
  • 1 handje vol amandelenschaafsel.
  • 200 gr zachte verse geitenkaas (Bettinehoeve)
  • Voor de dressing: 6 el frambozen azijn, 1 sjalot fijn
  • gesnipperd, een half teentje knoflook gepureerd, 1 tl mosterd, 1
  • el fijn gehakte bieslook, 12 el notenolie, zout en
  • peper

BEREIDINGSWIJZE

Frisse geitenkaas salade met rauwe spinazie, granaatappeltjes en amandelen

Stap 1
Halveer de appels en verwijder de zaadjes. Rooster daarnaast het amandel schaafsel in een droge koekenpan, totdat deze licht bruin van kleur is.

Stap 2
Maak in een ruime kom de dressing en roer, op de olie na, alle ingrediënten goed door elkaar met een garde of een vork. Schenk als laatste de olie erbij en meng dit goed.

Stap 3
Voeg de spinazie toe aan de dressing en hussel voorzichtig door elkaar tot de dressing goed verdeeld is over de spinazie.

Stap 4
Verdeel de spinazie over 4 borden en verdeel de granaatappel en amandelen erover. Brokkel tot slot de geitenkaas over de salade, eet smakelijk!

Tip van kaas.nl
Deze salade is ook heerlijk met een blauwaderkaas zoals de Bleu d'Auvergne.

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd