img

Salade geitenkaas, met rauwe spinazie, granaatappel en amandelen

Lunch 4 personen 15 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 zak (200 gram) wilde spinazie, gewassen
  • 1/2 granaatappel
  • 1 handje vol amandelenschaafsel.
  • 200 gram zachte verse geitenkaas (Bettinehoeve)
  • Voor de dressing: 6 eetlepels frambozen azijn, 1 sjalot fijn
  • gesnipperd, ½ teentje knoflook gepureerd, 1 theelepel mosterd, 1
  • eetlepel fijn gehakte bieslook, 12 eetlepels notenolie, zout en
  • Peper uit de molen

BEREIDINGSWIJZE

Appel halveren en de zaadjes eruit tikken boven een ruime
kom

Amandel schaafsel licht bruin roosteren in een droge
koekenpan

Maak in een ruime kom de dressing. Roer, op de olie na, alle
ingrediënten goed door elkaar met een garde of een vork. 
Schenk als laatste de olie erbij en meng goed.

Voeg de spinazie toe aan de dressing en hussel voorzichtig door
elkaar tot de dressing goed is verdeelt over de spinazie.

Verdeel de spinazie over 4 borden. Verdeel de granaat appel en
de amandelen erover. Brokkel de kaas over de salade.

Tip:  Ook heerlijk met een pittige blauwschimmel kaas bv
een Blue d'Auvergne

Tags: Zomerse kaas recepten, Kaas recepten, Bettinehoeve, Anoek Lorjé

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd