Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Bladerdeegrolletjes met Parmigiano Reggiano

Borrel
Ingredienten
  • 400 gram gehakt van kalfs- of varkensvlees
  • 1 ei
  • 100 gram fijngesneden spinazie
  • 3 eetlepels verse, fijngesneden basilicum
  • 20 gram geroosterde pijnboompitten
  • 80 gram geraspte Parmigiano Reggiano
  • Een snufje nootmuskaat
  • 350 gram opgerolde bladerdeeg, klaar voor gebruik
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 geperst knoflook teentje
  • 120 gram fijngesneden ui
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 1 eetlepel olie
  • Zout en zwarte peper
Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui, bleekselderij en knoflook tot ze zacht zijn. Laat dit vervolgens afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de twee bakplaten lichtjes in. Voeg het gehakt, ei, spinazie, basilicum, pijnboompitten en Parmigiano Reggiano toe aan het uienmengsel en mix door elkaar. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. 

Snij het bladerdeeg in twee gelijke stukken. Doe het mengsel in een grote spuitzak zonder spuitmond. Spuit in de lengte een strook van het mengsel op het bladerdeeg. Bestrijk de zijkanten van het bladerdeeg met een losgeklopt ei en rol het bladerdeeg op zodat het mengsel als een vulling is ingesloten. 

Snijd vervolgens elke rol in 4 stukken en leg ze op de bakplaten met de sluitzijde naar beneden. Bestrijk met ei en strooi er wat peper over. Bak gedurende 30 minuten tot ze goudbruin zijn.

 

 

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel