Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Pittige boerenkaasdip

15 minuten
Borrel
4 personen
Ingredienten
  • ca. 125 gr jonge kaas (jonge Goudse Boerenkaas)
  • 80 gr crème fraîche of boerenroom
  • scheutje droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • cayennepeper en zout
  • chips (of stokbrood)
  • Wortel
  • Komkommer
  • Radijsjes
  • Paprika
  • Bleekselderij
  • 1 bakje tuinkers
Bereidingswijze

Pittige boerenkaasdip, proef het platteland van Nederland!

Stap 1
Snij de boerenkaas in blokjes doe deze in een pan. Voeg hier al roerend de crème fraîche en een scheutje wijn aan toe, totdat het een dipsaus is. Let op, laat het geheel niet koken.

Stap 2
Voeg geperste knoflook toe en breng de dipsaus op smaak met cayennepeper en indien nodig wat zout.

Stap 3
Serveer de dipsaus met bijvoorbeeld chips, sneetjes stokbrood, wortel of komkommer.

Stap 4
Knip wat tuinkers en strooi dit nog over de dipsaus.

Serveersuggestie
Voeg in plaats van wijn wat appelsoep toe!

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel