Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Cougette gratin met Appenzeller®

20 minuten + 30 minuten op bbq of in de oven. minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 3 courgettes
  • 10 g verse oregano
  • 10 g verse rozemarijn
  • 10 g verse salie 
  • 4 tenen knoflook
  • 1 citroen 
  • 200 g Kaltbach Appenzeller® 
  • 200 g slagroom  
  • Zout en peper 
Bereidingswijze
  1. Bereid een BBQ met deksel voor met een indirecte warmtezone, verwarm voor tot zo’n 200°C. De oven voorverwarmen in plaats van de BBQ kan uiteraard ook. 
  2. Snijd de courgettes in plakken van ongeveer 1 cm dik. Hak de oregano, rozemarijn en salie fijn en snipper de knoflook. Rasp de schil van de citroen.
  3. Rasp de Appenzeller kaas grof. 
  4. Meng de slagroom met de kruiden, knoflook en citroenrasp. Schep twee derde van de Appenzeller kaas erdoor.
  5. Schep de plakken courgettes door het slagroom en giet alles voorzichtig in een ovenschaal. Druk de courgette goed aan en bestrooi met de rest van de Appenzeller kaas. 
  6. Gratineer de courgetteschotel op de indirecte warmtezone in 30 minuten, tot de courgette gaar is en de kaas gesmolten. Serveer bij de BBQ als groentegerecht. 
Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel