Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Wintersalade met spinazie, rode bieten en witte kaas

65 minuten
Diner
2 personen personen
Ingredienten
  • 200g gewassen babyspinazie
  • 3 middelgrote bieten, gemengd: geel, rood en paars
  • 2 bloedsinaasappels
  • 1 pak Apetina® witte kaasblokjes met zongedroogde tomaat (100 g)
  • 1,5 eetl. pompoenpitten
  • Klein bosje muntblaadjes
  • Versgemalen peper
Bereidingswijze

Dit kleurrijke gerecht geeft je een warm gevoel op koude winterse dagen! De witte kaasblokjes met zongedroogde tomaat van Apetina maken van deze wintersalade een succes.

Stap 1. 

Schrob de bieten goed schoon zodat er geen vuil en aarde meer aan zit. Spoel ze vervolgens grondig af en verwijder eventuele wortels of bladeren. Vul een kookpan met kokend water en check of de deksel stevig dicht kan. Stoom de bietjes vervolgens 35 à 40 minuten (afhankelijk van de grootte) totdat ze gaar zijn.

Stap 2. 

Terwijl de bieten worden gestoomd, kun je de bloedsinaasappels bereiden. Snijd de boven- en onderkant eraf, pel ze en haal de witte buitenlaag van de zijkanten af. Snijd de sinaasappels daarna in partjes en zet ze apart. Bewaar het sap voor de dressing van de salade. 

Stap 3. 

Verwijder de schil van de gestoomde bieten en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Houd de verschillende soorten zo veel mogelijk uit elkaar, zodat de kleuren gescheiden blijven.

Stap 4. 

Pak een grote saladekom en meng hierin de bereide spinazie, bieten, bloedsinaasappelpartjes, bloedsinaasappelsap en muntblaadjes. Voeg vervolgens de Apetina kaasblokjes met zongedroogde tomaten toe én alle dressing uit de verpakking.

Stap 5. 

Hussel de ingrediënten voorzichtig door elkaar en serveer het gerecht met de pompoenpitten en een flinke snuf versgemalen peper. Dat was ‘m. Je bent klaar!

 

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel