Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Venkelsoepje met blokjes Appenzeller®

15 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 7,5 dl groentebouillon
  • 2 venkelknollen, schoongemaakt, in plakken
  • Knoflookcroutons:
  • 100 gr oud brood, in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 50 gr Appenzeller®, blokjes
  • venkelblad
Bereidingswijze

Heerlijke venkelsoep!

Stap 1
Breng de bouillon aan de kook. Stoom ondertussen de venkelknol gedurende 3 minuten. Voeg de venkel toe aan de bouillon. Verwerk. Voeg zout en peper toe.

Stap 2
Knoflookcroutons: bestrijk de blokjes brood met olijfolie en bestrooi met knoflookpoeder. Verwarm een bakpan met anti-kleeflaag. Bak de blokjes brood goudbruin aan alle kanten gedurende ongeveer 3 minuten. Zet apart.

Stap 3
Verdeel de soep over thermos of weckpotten. Bestrooi met venkelgroen. Meng de blokjes Appenzeller® en de croutons in een kommetje.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel