Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Gevulde aardappels met Crottin de Chavignol

60 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 100 gr Crottin de Chavignol (of een andere geitenkaas zonder korst)
  • 4 el gebakken spekjes
  • 4 grote aardappels
  • 2 el gehakte bieslook
  • 2 augurken in blokjes gesneden
  • 4 eetl. roomboter
  • peper en zout
  • Aluminiumfolie
Bereidingswijze

Tover een simpele aardappel om tot een culinair hoogstandje! Met behulp van Crottin de Chavignol.

Stap 1
Borstel de aardappels goed schoon en kook deze in de schil in 10 minuten halfgaar in ruim kokend water met wat zout.

Stap 2
Snij een kapje van de aardappel en lepel de aardappels leeg, maar laat wel een stevige wand zitten. Bewaar het aardappelkruim voor laten.

Stap 3
Snij de Crottin de Chavignol in stukjes en meng dit met het aardappelkruim, de augurken en de gehakte bieslook. Vul de aardappels en leg de kapjes er weer op.

Stap 4
Verpak de aardappels in aluminiumfolie en verwarm de aardappels in een voorverwarmde oven. Serveer de aardappels met de folie half open.

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten