Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Fondue met 4 Zwitserse kazen, crumble van Grisonvlees

40 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten

Voor de fondue:

  • 200 gr Appenzeller®, geraspt
  • 200 gr Le Gruyère AOP, geraspt
  • 200 gr Vacherin Fribourgeois AOP, geraspt
  • 200 gr Emmentaler AOP, geraspt
  • 1 teentje knoflook, in 2 delen
  • 5 dl Fendant-wijn of andere droge witte wijn
  • 4 eetlepels maiszetmeel/Maizena
  • zout, peper

Crumble van Grisonvlees:

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 200 gr Grisonvlees, fijngehakt
Bereidingswijze

Fondue met 4 Zwitserse kazen en crumble van Grisonvlees.

Stap 1
Crumble van Grisonvlees: fruit in een bakpan met antikleeflaag/antiaanbaklaag het knoflook, de sjalot en het Grisonvlees.

Stap 2
Wrijf de fonduepan in met het knoflook. Giet de wijn in de fonduepan. Breng aan de kook. Meng in een kom de Appenzeller®, Le Gruyère AOP, Vacherin Fribourgeois AOP en Emmentaler AOP met de maizena/maiszetmeel. Voeg als de wijn tegen het kookpunt ligt het kaas-maizena/maiszetmeel-mengsel beetje bij beetje al roerend toe. Voeg zout en peper toe.

Stap 3
Bestrooi de fondue met de crumble van Grisonvlees.

Serveersuggestie:
Heerlijk met in stukjes gesneden oud brood, uitjes en augurken.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel