Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Fondue met 4 Zwitserse kazen, crumble van Grisonvlees

40 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten

Voor de fondue:

  • 200 gr Appenzeller®, geraspt
  • 200 gr Le Gruyère AOP, geraspt
  • 200 gr Vacherin Fribourgeois AOP, geraspt
  • 200 gr Emmentaler AOP, geraspt
  • 1 teentje knoflook, in 2 delen
  • 5 dl Fendant-wijn of andere droge witte wijn
  • 4 eetlepels maiszetmeel/Maizena
  • zout, peper

Crumble van Grisonvlees:

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 200 gr Grisonvlees, fijngehakt
Bereidingswijze

Fondue met 4 Zwitserse kazen en crumble van Grisonvlees.

Stap 1
Crumble van Grisonvlees: fruit in een bakpan met antikleeflaag/antiaanbaklaag het knoflook, de sjalot en het Grisonvlees.

Stap 2
Wrijf de fonduepan in met het knoflook. Giet de wijn in de fonduepan. Breng aan de kook. Meng in een kom de Appenzeller®, Le Gruyère AOP, Vacherin Fribourgeois AOP en Emmentaler AOP met de maizena/maiszetmeel. Voeg als de wijn tegen het kookpunt ligt het kaas-maizena/maiszetmeel-mengsel beetje bij beetje al roerend toe. Voeg zout en peper toe.

Stap 3
Bestrooi de fondue met de crumble van Grisonvlees.

Serveersuggestie:
Heerlijk met in stukjes gesneden oud brood, uitjes en augurken.

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten