De originele Gruyère is een van de bekendste kazen ter wereld. Kenmerkend zijn het heerlijk romige mondgevoel en de unieke, kruidig pikante smaak. Een perfecte smeltkaas voor bijvoorbeeld een fondue of op een tosti, maar ook zeer geschikt als dessertkaas.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Zwitserland |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Ja |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 48+ |
Er is wellicht geen kaas bekender in de wereld dan de Gruyère. Een erkenning die bekroond werd met de beschermde oorsprongsbenaming (AOP, appellation d’origine contrôlée) dat waarborgt dat de kwaliteitsproducten in het gebied van oorsprong geproduceerd, verwerkt en veredeld zijn. In de overvloedige groene valleien van het kanton Freiburg ligt een stadje dat meer smaak dan beelden oproept: Gruyère. Hier maakt men sinds 1115, nog steeds met een ongewijzigd recept, deze beroemde kaas met zijn fijne en geheel eigen aroma.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.