Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Sint-Jakobsnoten met crumble van Gruyère d’Alpage AOP

15 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 70 g bloem
  • 60 g boter (kamertemperatuur) 
  • 50 g amandelpoeder
  • 100 g Gruyère d’Alpage AOP, geraspt
  • 1 el olijfolie
  • 350 g Sint-Jakobsnoten
  • 75 g Gruyère d’Alpage AOP, in blokjes
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout
Bereidingswijze

Stap 1. 

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een kom de bloem, de boter, het amandelpoeder en de Gruyère d’Alpage AOP. Verkruimel het deeg met de vingertoppen. Spreid de crumble over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak gedurende 12 minuten. Dit wordt de crumble van Gruyère d’Alpage AOP.

Stap 2. 

Braad de Sint-Jakobsnoten ongeveer 3 minuten aan elke kant in de hete olijfolie. Snij ze in blokjes. Meng in een kom de blokjes jakobsnoot met de blokjes Gruyère d’Alpage AOP en het bieslook. Voeg zout en peper toe.

Stap 3.

Verdeel het mengsel van Sint-Jakobsnoten over verrines. Breek de crumble in stukken. Plaats ze op de rand van de verrines.

 

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten