Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Spaghetti met Castelli mozzarella, zoete kleine tomaten en basilicum olie

10 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 3 bollen Castelli mozzarella
  • 5 takken basilicum
  • peper en zout
  • 250 gr spaghetti
  • 250 gr Romatomaatjes aan de tak
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • 3 el olijfolie
Bereidingswijze

Een vers pasta recept? Deze spaghetti met mozzarella, zoete kleine tomaten en basilicum olie smaakt naar meer!

Stap 1
Breng een pan met water aan de kook. Voeg 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout toe. Leg de spaghetti in het kokende water en kook het in ongeveer 12 minuten al dente.

Stap 2
Giet af en meng met 1 eetlepel olie, hierdoor plakt de pasta niet aan elkaar. Houd de pasta warm in de pan met de deksel erop.

Stap 3
Scheur de mozzarella met de hand in grove stukken.

Stap 4
Was de tomaatjes aan de tak en droog ze goed. Grill ze in een grillpan met 1 eetlepel olijfolie ca 3 minuten tot ze net openbarsten. Zet het vuur uit en bestrooi in de pan met peper en zout naar smaak.

Stap 5
Pluk en was de basilicum blaadjes. Pureer ze met de knoflook en de olie extra virgine tot een mooie groene olie. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 6
Verdeel de pasta over 4 borden, leg de gebakken tomaatjes aan de tak erop en verdeel de mozzarella erover. Lepel als laatst de basilicum olie over het gerecht.

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten