Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Spaghetti met Castelli mozzarella, zoete kleine tomaten en basilicum olie

10 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 3 bollen Castelli mozzarella
  • 5 takken basilicum
  • peper en zout
  • 250 gr spaghetti
  • 250 gr Romatomaatjes aan de tak
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • 3 el olijfolie
Bereidingswijze

Een vers pasta recept? Deze spaghetti met mozzarella, zoete kleine tomaten en basilicum olie smaakt naar meer!

Stap 1
Breng een pan met water aan de kook. Voeg 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout toe. Leg de spaghetti in het kokende water en kook het in ongeveer 12 minuten al dente.

Stap 2
Giet af en meng met 1 eetlepel olie, hierdoor plakt de pasta niet aan elkaar. Houd de pasta warm in de pan met de deksel erop.

Stap 3
Scheur de mozzarella met de hand in grove stukken.

Stap 4
Was de tomaatjes aan de tak en droog ze goed. Grill ze in een grillpan met 1 eetlepel olijfolie ca 3 minuten tot ze net openbarsten. Zet het vuur uit en bestrooi in de pan met peper en zout naar smaak.

Stap 5
Pluk en was de basilicum blaadjes. Pureer ze met de knoflook en de olie extra virgine tot een mooie groene olie. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 6
Verdeel de pasta over 4 borden, leg de gebakken tomaatjes aan de tak erop en verdeel de mozzarella erover. Lepel als laatst de basilicum olie over het gerecht.

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten