Een vers pasta recept? Deze spaghetti met mozzarella, zoete kleine tomaten en basilicum olie smaakt naar meer!
Stap 1
Breng een pan met water aan de kook. Voeg 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout toe. Leg de spaghetti in het kokende water en kook het in ongeveer 12 minuten al dente.
Stap 2
Giet af en meng met 1 eetlepel olie, hierdoor plakt de pasta niet aan elkaar. Houd de pasta warm in de pan met de deksel erop.
Stap 3
Scheur de mozzarella met de hand in grove stukken.
Stap 4
Was de tomaatjes aan de tak en droog ze goed. Grill ze in een grillpan met 1 eetlepel olijfolie ca 3 minuten tot ze net openbarsten. Zet het vuur uit en bestrooi in de pan met peper en zout naar smaak.
Stap 5
Pluk en was de basilicum blaadjes. Pureer ze met de knoflook en de olie extra virgine tot een mooie groene olie. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Verdeel de pasta over 4 borden, leg de gebakken tomaatjes aan de tak erop en verdeel de mozzarella erover. Lepel als laatst de basilicum olie over het gerecht.
Eet smakelijk!