Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Aardappelcrumble

30 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 4 ovenvaste portievormpjes van 2,5-3 dl inhoud
  • boter voor de vormpjes
  • 800 gr – 1 kg melig kokende aardappelen, bijv. Agria, geschild, in fijne reepjes geschaafd
  • 1 tl zout
  • peper
  • 50 gr Sbrinz, vers geraspt
  • 4 el paneermeel
  • 4 el melk
  • 1/2 tl paprika
  • 75 gr boter, koud, in stukjes gesneden
  • 2 el hazelnoten, fijn gehakt
Bereidingswijze

Ontdek deze smakelijke aardappel crumble met Sbrinz kaas.

Stap 1
De aardappelen zouten en in de beboterde vormpjes verdelen.

Stap 2
Voor de crumble alle ingrediënten tot en met de boter wrijven totdat een kruimelige massa is ontstaan. Hazelnoten erdoor mengen.

Stap 3
Aardappelen in het midden van de tot 240 °C voorverwarmde oven 15 minuten bakken. Crumble erover strooien en nog 10 minuten bakken.

Serveersuggestie
De helft van de aardappelen vervangen door raapjes of pompoen.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten