Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Aardappelcrumble

30 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 4 ovenvaste portievormpjes van 2,5-3 dl inhoud
  • boter voor de vormpjes
  • 800 gr – 1 kg melig kokende aardappelen, bijv. Agria, geschild, in fijne reepjes geschaafd
  • 1 tl zout
  • peper
  • 50 gr Sbrinz, vers geraspt
  • 4 el paneermeel
  • 4 el melk
  • 1/2 tl paprika
  • 75 gr boter, koud, in stukjes gesneden
  • 2 el hazelnoten, fijn gehakt
Bereidingswijze

Ontdek deze smakelijke aardappel crumble met Sbrinz kaas.

Stap 1
De aardappelen zouten en in de beboterde vormpjes verdelen.

Stap 2
Voor de crumble alle ingrediënten tot en met de boter wrijven totdat een kruimelige massa is ontstaan. Hazelnoten erdoor mengen.

Stap 3
Aardappelen in het midden van de tot 240 °C voorverwarmde oven 15 minuten bakken. Crumble erover strooien en nog 10 minuten bakken.

Serveersuggestie
De helft van de aardappelen vervangen door raapjes of pompoen.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel