Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Hamburgers met Castello® Blue, ham en appelketchup

45 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten

Voor de burgers:

  • 4 franse baguettes
  • 4 plakken Castello® Blue
  • 400 gram rundergehakt
  • 200 gram ham in plakken
  • Een krop romaine sla
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels zoete mosterd
  • Zout en peper

Voor de appelketchup:

  • 3 groene appels
  • Een half vanillestokje
  • 50 milliliter appelazijn
  • 100 mililiter water
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels suiker
Bereidingswijze

De appelketchup:

Stap 1: Schil de groene appels en snij ze in blokjes. Vermeng ze vervolgens met alle andere ingrediënten in een pan.

Stap 2: Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Laat vervolgens afkoelen.


De hamburgers:

Stap 1: Kruid het rundergehakt en maak er vervolgens 4 burgers van.

Stap 2: Zet een koekenpan op het vuur en bak de hamburgers minstens 2 minuten per kant.

Stap 3: Leg op elke hamburger een plak van de Castello® Blue en laat die smelten.

Stap 4: Snij tegelijkertijd de ui in dunne schijfjes en karameliseer ze met de olijfolie en suiker. 

Stap 5: Om de ham droog en knapperig te krijgen, bak je de plakken op 180 graden gedurende 10-15 minuten. Doe dit terwijl je de hamburgers en ui bakt. 

Stap 6: Zijn de plakken ham klaar? Leg dan nog even de franse baguettes in de oven om deze op te warmen. Bestrijk ze vervolgens met de mosterd.

Stap 7: Stel vervolgens de hamburger samen en doe er flink wat appelketchup op. Smakelijk!

TIP: Als de Castello® Blue gemakkelijk uit elkaar valt, kan je hem ook direct op het broodje in de oven laten smelten.

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten