Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Cambozola soep met garnalen

30 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 150 gr Cambozola
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 1 eetlepel geklaarde boter
  • 200 ml room
  • sap van een halve citroen
  • 600 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ui
  • versgemalen peper, uit de molen
  • 8 garnalen, geschild en schoongemaakt
  • 1 chilipeper
  • 1 eetlepel tuinkers
  • 2 eetlepels kiemmix
  • 1 stokbrood
Bereidingswijze

Een bijzondere kaassoep met garnalen. Cambozola maakt van elk moment een plezier!

Stap 1
Snij de chilipeper in ringen en verwijder de zaadjes. Verwijder de korst van de Cambozola en snij het zuivel in blokjes.

Stap 2
Verwarm de geklaarde boter in een steelpan en fruit de geschilde, fijngesneden ui. Strooi de bloem over de gefruite ui en roer.

Stap 3
Giet er de koude groentebouillon bij en roer tot een gladde massa. Voeg de room, het citroensap en de Cambozola toe. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en houd warm.

Stap 4
Verhit de koolzaadolie in een pan, voeg de garnalen en chiliringen toe en bak kort mee op laag vuur.

Stap 5
Doe de soep in kommen, leg de chili-garnalen erin, bestrooi met tuinkers en kiemmix. Serveer direct.

Serveersuggestie: lekker met stokbrood

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten