Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Freekeh met aubergines, zoete aardappelen en courgettes met krullen van Le Gruyère AOP

35 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 240 gr Freekeh
  • 1 blik (240 g) kikkererwten gespoeld en uitgelekt
  • 1 aubergine in blokjes
  • 2 zoete aardappelen in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl tijm
  • 1 handje spinazie peper en zout Le Gruyère AOP
Bereidingswijze

Eens wat anders proberen in de keuken? Freekeh is een variëteit van durumtarwe, die al in de 13e eeuw werd geoogst en geroosterd wanneer de korrel nog groen en zacht is.

Stap 1
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bereid de freekeh voor volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen in een kom de kikkererwten, de aubergine, de zoete aardappelen en de courgette met 2 eetlepels olijfolie, tijm, zout en peper. Verspreid de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in de oven gedurende 15 tot 18 minuten.

Stap 2
Bak de spinazieblaadjes snel in 1 el olijfolie.

Stap 3
Meng de freekeh met de overgebleven olijfolie, kikkererwten, aubergines, zoete aardappelen, courgette en spinazie. Breng verder op smaak indien nodig. Werk af met krullen van Le Gruyère AOP.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel