Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Bruschetta met geitenkaas, mangochutney, gepofte tomaat en broccolisalade

35 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten

Bruschetta met mangochutney:

  • 150 gram geitenkaas kruiden
  • 150 gram geitenkaas jong belegen
  • 1 ciabatta
  • 3 eetlepels mangochutney
  • ½ eetrijpe mango in stukjes

Gepofte tomaat:

  • 100 gram honingtomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Broccolisalade:

  • ½ stronk broccoli
  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes
  • 1 eetlepel granaatappelpitjes

 

Bereidingswijze

Deze gerechten passen perfect als topping op de ciabatta met geitenkaas en smaken heerlijk bij elkaar. Je kunt ze natuurlijk ook afzonderlijk bereiden.

Bruschetta met mangochutney:

Stap 1 Meng de chutney met de gesneden blokjes mango.

Stap 2 Bak de ciabatta volgens de verpakking in de oven.

Stap 3 Haal de ciabatta uit de oven als deze lekker krokant is.

Stap 4 Snij de ciabatta in stukken.

Stap 5 Besmeer ze met boter of besprenkel ze met olijfolie.

Stap 6 Beleg ze met plakken geitenkaas.

Stap 7 Smeer de mangochutney op de geitenkaas.

 

Gepofte tomaat:

Stap 1 Plaats de tomaatjes in een ovenschaal.

Stap 2 Sprenkel de olie en azijn erover.

Stap 3 Kneus de knoflook en leg deze bij de tomaten.

Stap 4 Zet de tomaten de laatste 2 minuten tegelijk in de oven met de ciabatta.

Stap 5 Zet de oven uit en laat de tomaatjes tijdens het afkoelen van de oven staan.

Stap 6 Als de oven is afgekoeld kun je de tomaatjes gebruiken.

 

Broccolisalade:

Stap 1 Snij de bovenkant van de broccoli in kleine roosjes.

Stap 2 Meng de roosjes met de chilisaus.

Stap 3 Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng ze met de granaatappelpitjes door de broccoli.

 

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten