Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Bruschetta met geitenkaas, mangochutney, gepofte tomaat en broccolisalade

35 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten

Bruschetta met mangochutney:

  • 150 gram geitenkaas kruiden
  • 150 gram geitenkaas jong belegen
  • 1 ciabatta
  • 3 eetlepels mangochutney
  • ½ eetrijpe mango in stukjes

Gepofte tomaat:

  • 100 gram honingtomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Broccolisalade:

  • ½ stronk broccoli
  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes
  • 1 eetlepel granaatappelpitjes

 

Bereidingswijze

Deze gerechten passen perfect als topping op de ciabatta met geitenkaas en smaken heerlijk bij elkaar. Je kunt ze natuurlijk ook afzonderlijk bereiden.

Bruschetta met mangochutney:

Stap 1 Meng de chutney met de gesneden blokjes mango.

Stap 2 Bak de ciabatta volgens de verpakking in de oven.

Stap 3 Haal de ciabatta uit de oven als deze lekker krokant is.

Stap 4 Snij de ciabatta in stukken.

Stap 5 Besmeer ze met boter of besprenkel ze met olijfolie.

Stap 6 Beleg ze met plakken geitenkaas.

Stap 7 Smeer de mangochutney op de geitenkaas.

 

Gepofte tomaat:

Stap 1 Plaats de tomaatjes in een ovenschaal.

Stap 2 Sprenkel de olie en azijn erover.

Stap 3 Kneus de knoflook en leg deze bij de tomaten.

Stap 4 Zet de tomaten de laatste 2 minuten tegelijk in de oven met de ciabatta.

Stap 5 Zet de oven uit en laat de tomaatjes tijdens het afkoelen van de oven staan.

Stap 6 Als de oven is afgekoeld kun je de tomaatjes gebruiken.

 

Broccolisalade:

Stap 1 Snij de bovenkant van de broccoli in kleine roosjes.

Stap 2 Meng de roosjes met de chilisaus.

Stap 3 Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng ze met de granaatappelpitjes door de broccoli.

 

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel