Helaas heeft deze zoekterm geen resultaten opgeleverd. Probeer een andere.
Bladerdeegschuitje met eekhoorntjesbrood, spekjes en Zwitserse Gruyère AOP
30 minuten
Borrel
Ingredienten
300 g eekhoorntjesbrood, schoongemaakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 el platte peterselie
50 g spekjes
1 el olijfolie
1 rol bladerdeeg
1 scheutje pikante olijfolie
40 g Gruyère AOP, geraspt
zout, peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een kom het eekhoorntjesbrood, het knoflook, de
peterselie, de spekjes en de olijfolie. Voeg zout en peper toe. Fruit het champignonmengsel
gedurende 3 minuten in een bakpan. Laat uitlekken. Zet apart.
Verdeel het deeg met het bakpapier over een boot- of ovaalvormige schaal. Prik met een
vork gaatjes in de taartbodem en besprenkel met enkele druppels pikante olijfolie. Verdeel
het champignonmengsel over de taartbodem. Bestrooi met Gruyère AOP. Bak gedurende 20
minuten in de oven.
Snij het ‘schuitje’ in porties en verdeel over de borden.
Je gebruikt Microsoft Internet Explorer als browser. Deze browser is verouderd en wordt niet meer technisch ondersteund. Wanneer je deze browser gebruikt werkt Kaas.nl niet zoals het zou moeten werken. Voor de optimale kaasbeleving raden wij daarom aan om een andere browser te gebruiken.
Bijvoobeeld: Micrososft Edge, Choogle Chrome, Mozilla Firefox of Safari.