Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Bladerdeegschuitje met eekhoorntjesbrood, spekjes en Zwitserse Gruyère AOP

30 minuten
Borrel
Ingredienten
  • 300 g eekhoorntjesbrood, schoongemaakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el platte peterselie
  • 50 g spekjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 scheutje pikante olijfolie
  • 40 g Gruyère AOP, geraspt
  • zout, peper
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een kom het eekhoorntjesbrood, het knoflook, de
    peterselie, de spekjes en de olijfolie. Voeg zout en peper toe. Fruit het champignonmengsel
    gedurende 3 minuten in een bakpan. Laat uitlekken. Zet apart.
  2. Verdeel het deeg met het bakpapier over een boot- of ovaalvormige schaal. Prik met een
    vork gaatjes in de taartbodem en besprenkel met enkele druppels pikante olijfolie. Verdeel
    het champignonmengsel over de taartbodem. Bestrooi met Gruyère AOP. Bak gedurende 20
    minuten in de oven.
  3. Snij het ‘schuitje’ in porties en verdeel over de borden.
Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel