Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Borrelplank met Kaltbach Creamy, Gold, Le Gruyere AOP en Appenzeller®

40 minuten
Borrel
De 8 - 10 personen
Ingredienten

De kazen:

  • Kaltbach Creamy
  • Kaltbach Gold
  • Kaltbach Le Gruyère AOP
  • Kaltbach Appenzeller®

De ananascompote:

  • 150 g verse ananas
  • 2 el honing of agave 
  • 1 limoen
  • 4 cm verse gember 
  • ½ tl roze peper 

De zure uien: 

  • 1 rode ui
  • 1 limoen 
  • 1 tl honing of agave

Voor de rest:

  • 2 perziken
  • 2 nectarines
  • 4 abrikozen 
  • 100 g Zongedroogde tomaatjes 
  • 100 g groene olijven 
  • 1 stokbrood 
  • 1 pak zadencrackers 
  • 1 hand Verse oregano 
Bereidingswijze
  1. Snijd voor de ananas-salsa de ananas in blokjes en doe samen met de honing in een steelpannetje. Zet het pannetje op laag vuur. Rasp de schil van de limoen erboven en knijp het sap boven de pan uit. Rasp ook de gember boven het pannetje. Roer het geheel goed door en laat 10 minuten op laag vuur zacht pruttelen. 
  2. Snijd de ui in dunne reepjes en meng met het sap van de limoen en de agave. Laat even staan zodat de ui zacht wordt en mooi, felroze kleurt. 
  3. Halveer de perziken, nectarines en abrikozen en verwijder de pit. Kwast ze in met een beetje olie en grill ze kort op de snijkant tot ze mooie streepjes hebben en iets karamelliseren. 
  4. Verdeel de kazen over een grote borrelplank. Zet hiertussen de ananascompote, de zure uitjes, zontomaten, olijven, het gegrilde fruit, het stokbrood en de crackers in bakjes. Bestrooi het gegrilde fruit met de verse oregano en naar wens nog een beetje zwarte peper. Leg er kaasmesjes tussen en laat iedereen zelf stukjes kaas afsnijden en combineren met de toppings en bijgerechtjes. 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel