Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes
Deze Zwitserse specialiteit wordt gerijpt in een zandsteengrot in de Santenberg. Hierdoor ontstaat smedig zuivel en een intens rijke smaak. Heerlijk in combinatie met vers fruit!
Herkomst | Zwitserland |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Ja |
Vetgehalte | 50+ |
De Kaltbach rijpt in de Santenberg in een 2 kilometer lange zandsteengrot. Daar rijpt hij samen met honderdduizend andere kazen, zoals de Emmentaler. De Kaltbach ademt aroma's van kruiden, hooi, boter en room. Van textuur is deze kaas ongelooflijk smeuïg. De romige smaak blijft verrassend lang in de mond hangen.