Diner
4 personen
65 minuten

Quiche lorraine, met Munster en venkelzaad

Ingredienten

  • 270 gr vers quichedeeg of bladerdeeg
  • 250 gr spekjes
  • 4 eieren
  • 100 gr Le Rustique Munster
  • 200 gr crème fraîche
  • peper
  • 2 tl venkelzaad
  • 1 tl karwijzaad 1 ui snufje nootmuskaat

Bereidingswijze

Een lekkere variant op de traditionele quiche lorraine met Le Rustique Munster.


Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een quichevorm in en verdeel het deeg er over. Prik een aantal gaatje in de bodem.


Stap 2

Snipper de ui. Verhit een koekenpan en bak de specerijen kort zodat de geuren vrijkomen. Voeg de spekjes en de ui toe en bak 3 á 4 minuten op hoog vuur.


Stap 3

Rasp de kaas. Klop de eieren in een kom los met een garde. Voeg de crème fraîche, peper en nootmuskaat toe. Roer dit goed door. Voeg vervolgens de geraspte kaas toe en roer door. Verdeel de gebakken spekjes en ui over de quichebodem en giet het eimengsel er over. Bak de quiche 40 minuten in de oven. Dek de quiche de laatste 10 minuten af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant te bruin wordt.


Eet smakelijk!