Borrel
4 - 6 personen
15 minuten

Minifondue voor bij de borrel van Gruyère AOP en Vacherin Fribourgeois AOP

Ingredienten

  • 8 meergranenbroodjes
  • 8 plakken grisonvlees
  • augurkjes, zilveruitjes
  • handje minipretzels
  • 400 gr Gruyère AOP (meer over deze kaas)

    Le Gruyère

    Le Gruyère
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 400 gr Vacherin Fribourgeois AOP (meer over deze kaas)

    Vacherin Fribourgeois

    Vacherin Fribourgeois
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml droge witte wijn
  • 1 el citroensap
  • 2 el maïzena
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • peper en zout

Bereidingswijze

Fondue zwaar op de maag? Probeer deze minifondue in brood voor bij de borrel Je maakt de échte fondue lekker zelf met Zwitserse Gruyère AOP en Vacherin Fribourgeois AOP kaas! 


Stap 1
Snijd de kapjes van de broodjes en leeg ze. Zet ze apart. 


Stap 2
Gril de plakken grisonvlees in een bakpan met antiaanbaklaag. Scheur ze in chips en zet apart.


Stap 3
Laat de kaas op kamertemperatuur komen. Rasp de kazen wanneer dit nog niet gedaan is. Wrijf de pan in met een geplet knoflookteentje. Voeg witte wijn toe en breng deze op matig vuur aan de kook. Laat de wijn niet koken.Voeg het sap van de citroen toe.


Stap 4
Voeg nu in kleine delen de geraspte kaas toe. Blijf roeren en zorg dat het niet gaat koken. Los de maïzena op in een beetje water en voeg dit toe.


Stap 5
Maak de kaasfondue nu af met peper, zout en nootmuskaat.Voeg eventueel een lepeltje mosterd toe. 

Stap 6
Verdeel de fondue over de broodjes.

Tip van kaas.nl
Serveer de fondue met verschillende dips, zoals chips van grisonvlees, minipretzels, augurken en uitjes.