Diner
4 personen
40 minuten

Lamsribstuk in kruidenkorst en Tête de Moine AOP

Ingredienten

  • 600 gr lamsribstuk
  • 7175 gr Tête de Moine AOP
  • 3 el paneermeel
  • 3 uien
  • 1 el verse tijm
  • 1 el verse rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie 1 eiwit peper en zout

Bereidingswijze

Dit lamsribstuk is helemaal genieten met de Tête de Moine AOP!


Stap 1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een kom de Tête de Moine AOP, het paneermeel, de jonge ui, de tijm, de rozemarijn, het knoflook, 1 el olijfolie en het eiwit. Voeg zout en peper toe. Zet apart.


Stap 2

Bestrijk het vlees met 1 el olijfolie. Bekleed het vlees met het mengsel van kruiden en kaas. Plaats het vlees in een met de resterende olijfolie ingevette ovenbestendige schaal. Gaar gedurende 14 à 16 minuten onder een vel aluminiumfolie. Rol het vlees in aluminiumfolie en laat gedurende 10 minuten rusten.


Stap 3

Snijd het vlees tussen de ribben. Verdeel de plakken over de borden.

Tip van kaas.nl
Heerlijk met een rösti en gemengde groenten (peultjes, sperziebonen, groene asperges, jonge krielaardappels en miniraapjes).


Eet smakelijk!

Dit recept is afkomstig van Emmi