img

Witte van Rotselaar gesmolten op een bedje van groene asperges

Diner 4 personen 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 400 gr Witte van Rotselaar (zachte geitenkaas)
  • 1 kg verse asperges
  • Honingvinaigrette: 1/2 dl
  • Water 1/2 dl
  • Xeresazijn 1/2 dl
  • Notenolie 1,5 dl
  • Soyasaus
  • Peper en zout
  • 1 dl vloeibare honing
  • Bosje peterselie

BEREIDINGSWIJZE

Voor wie graag de sterren van de hemel kookt, is dit gerecht een
aanrader. Rotselaar is een zachte geitenkaas en zeer veelzijdig; je
kunt het grillen, op een toast serveren of in een salade verwerken.
In dit gerecht grillen we de Witte van Rotselaar samen met groene
asperges en gebruiken we een honingvinaigrette om het af te
maken.

Aan de slag:
Schil en kook de asperges gaar en snijd ze vervolgens in grote stukken.

Leg de asperges in het midden van een groot bord en leg er plakjes van de witte Rotselaar op. Samen gaan ze nu 5 minuten onder een hete gril.

Meng de overige ingrediënten op smaak voor een perfecte vinaigrette.

Haal de asperges onder de gril vandaan.

Besprenkel tot slot asperges en de gesmolten kaas met de honingvinaigrette en versier het met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd