Diner
4 personen
20 minuten

Witte van Rotselaar gesmolten op een bedje van groene asperges

Ingredienten

  • 400 gr Witte van Rotselaar (zachte geitenkaas) (meer over deze kaas)

    Witte van Rotselaer

    Witte van Rotselaer
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 1 kg verse asperges
  • Honingvinaigrette: 1/2 dl
  • Water 1/2 dl
  • Xeresazijn 1/2 dl
  • Notenolie 1,5 dl
  • Soyasaus
  • peper en zout
  • 1 dl vloeibare honing
  • Bosje peterselie
Drankadvies:

Bereidingswijze

Voor wie graag de sterren van de hemel kookt, is dit gerecht een aanrader!


Stap 1

Schil en kook de asperges en snijd ze vervolgens in grote stukken.


Stap 2

Leg de asperges in het midden van een groot bord en leg er plakjes van de witte Rotselaar op. Samen gaan ze nu 5 minuten onder een hete grill.


Stap 3

Meng de overige ingredienten op smaak voor een perfecte vinaigrette.


Stap 4

Haal de asperges onder de grill vandaag en besprenkel ze met de honingvinaigrette en versier het met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!