img

Dessert kaasplank, met karamel walnoten

Dessert 4 personen 15 minuten

INGREDI√čNTEN

  • Cambozola
  • Danablue Castello
  • Cabrales
  • 80 gr walnoten
  • 35 gr lichte basterdsuiker
  • 15 gr gezouten roomboter
  • 35 ml water
  • 150 gr vijgenjam
  • 1/2 granaatappel
  • peer-walnoot brood
  • toastjes
  • 1 el honing

BEREIDINGSWIJZE

Een mooie combinatie tussen krachtige kazen en zoete toppings.


Stap 1

Leg een vel bakpapier klaar voor de walnoten. Plaats de walnoten, lichte basterdsuiker, roomboter in een anti-aanbak koekenpan en voeg het water toe. Verhit dit op gematigd vuur voor 5 minuten en roer regelmatig. Haal de walnoten uit de pan als de suiker is gesmolten en lichtbruin is geworden. Leg de walnoten op het bakpapier en verdeel ze zodat alle walnoten los liggen. Laat afkoelen en de karamel uitharden.


Stap 2

Haal de pitjes uit de granaatappel. Begin met het samenstellen van de kaasplank. Plaats de kazen op een plank. Doe de vijgenjam in een bakje en zet erbij, samen met de granaatappelpitjes en de karamel walnoten. Leg ook het peer walnoten brood en een paar toastjes op de plank. Serveer eventueel met extra honing.


Eet smakelijk!