img

Boeren Juweel Oud, met Affligem Dubbel

Borrel 2 personen 5 minuten

INGREDIËNTEN

  • Boeren Juweel oud
  • Affligem Dubbel

BEREIDINGSWIJZE

Boeren Juweel oud
Puurder dan Boerenkaas Juweel kan kaas niet zijn. Deze specialiteit wordt met de hand op de boerderij bereid en is gemaakt van volle, niet afgeroomde melk. Hieraan dankt deze boerenkaas die mooie structuur van het zuivel en die bijzonder rijke smaak. Het is met recht een juweel van een kaas.

Boerenkaas Juweel wordt gemaakt op speciaal geselecteerde boerderijen in de Hollandse polders. Aan de basis ligt onbehandelde melk van eigen koeien. Deze melk wordt binnen 24 uur volgens authentiek familierecept verwerkt tot boerenkaas. Boerenkaas Juweel krijgt vervolgens ruim de tijd om op smaak te komen in ons eigen traditionele kaaspakhuis.
Boerenkaas Juweel beschikt over het KB zegel, dat staat voor een echt Nederlands product. Het garandeert bovendien dat de kaas aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Zowel de boerenkaasmaker als het pakhuis staan onder controle van de Stichting Kwaliteitszorg Boerenkaas (Stichting KB). Het is dus dé garantie voor kwaliteit en echtheid.

Affligem Dubbel
Affligem dubbel is een donker bier met een zoete ondertoon met een alcoholpercentage van 6,8%. Het roodbruine abdijbier is helder, met een crèmekleurige schuimkraag. Aroma’s van toast, gebrande mout, karamel geven volle ronde smaken. De kruidigheid geeft nog meer diepte. - Oude kazen, zoals flink gerijpte Hollandse kazen of diverse bergkazen. Hebben doorgaans een diepe, vaak pittige smaak die flink wat tegengas kan gebruiken. Een mooie combinatie met bier is bijvoorbeeld een donker bier met zoete ondertoon, zoals een Affligem Dubbel

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd