Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Kaasfontein met Gruyère Fondue

30 minuten
Borrel
2 personen
Ingredienten
  • 150 g geraspte Gruyère

  • 150 g geraspte Appenzeller

  • 150 g geraspte belegen kaas

  • ca. 350-400 ml droge witte wijn

  • 1 tl maïzena

  • Teentje knoflook (geperst)

Extra nodig:

  • Chocolade fontein

Bereidingswijze
  • Wrijf de wanden van een pan in met het geperste teentje knoflook en laat het teentje daarna in de pan liggen.
  • Verwarm de witte wijn in de pan, maar zorg ervoor dat deze niet gaat koken.
  • Voeg de geraspte kazen beetje bij beetje toe en roer goed door tot alles volledig is gesmolten.
  • Meng de maïzena met een klein beetje wijn tot een glad papje.
  • Roer dit papje door de kaassaus en verwarm verder zonder te laten koken, tot de fondue iets is ingedikt.
  • Giet de warme kaassaus in de (voorverwarmde) chocoladefontein.
  • Serveer met verschillende dipcombinaties, zoals groentesticks, stukjes brood, chips, olijven, gekookte tortellini en noten.

Let op: De fondue moet dunner zijn dan gebruikelijk, zodat hij goed door de chocoladefontein kan stromen.

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel