Op zoek naar jouw ultieme smaak?

De lekkerste mini-aardappelgratin met PanPan komijnekaas!

60 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 4 grote vastkokende aardappels, geschild en in dunne plakken
  • 1 grote ui, in smalle ringen
  • 50 gram PanPan komijnekaas
  • 250 ml kookroom
  • zout en peper naar smaak
  • 4 ovenbestendige schaaltjes
  • boter of olie om in te vetten
Bereidingswijze

Mini-aardappelgratin: een heerlijk bijgerecht! En met PanPan komijnekaas maak je altijd een feestje van je aardappelgratin. Of je het nou gebruikt als mooie aanvulling op je kerstdiner of je het gewoon op een doordeweekse avond maakt, hiermee zit je altijd goed. Zo maak je de lekkerste aardappelgratin!

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappels en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes.
  2. Kook de aardappelplakjes 4 tot 5 minuten in water met wat zout. Giet af en laat de plakjes afkoelen.
  3. Nu ga je de schaaltjes vullen. Vet de ovenschaaltjes in met boter of olie en maak laagjes van de aardappel, ui, zout en peper en natuurlijk de PanPan komijnekaas!
  4. Houd wat komijnekaas achter de hand om aan het einde over de schaaltjes te strooien.
  5. Herhaal het vullen tot alle ingrediënten op zijn of de bakjes vol zijn. Eindig met plakjes aardappel. Druk de laagjes stevig aan en schenk de kookroom over de bakjes. Verdeel de rest van de komijnekaas over de bovenkant.
  6. Bak de mini gratins ongeveer 40 minuten in de oven, of totdat de aardappel gaar is en de bovenkant goudbruin.

Tips voor serveren

Je kunt de aardappelgratin tot maximaal twee dagen van tevoren maken en afbakken. Warm ze dan op de dag zelf even opnieuw op in de oven. Let op: dek de schaaltjes dan wel af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze verder kleuren. 

Eet smakelijk!

Bekijk ook onze andere recepten:

  1. Aardappelgratin van rougette ambiance met champignons
  2. Witlofschotel uit de oven met Appenzeller
  3. Rundvleesmedaillons met Cambozola kaas en vijgen
Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten