Op zoek naar jouw ultieme smaak?

PanPan kaas

PanPan is de grootste groeier binnen het light kaas segment.

Niet gek, want het is het enige bewuste kaasmerk voor 20+ kazen met smaaktoevoeging. PanPan is een unieke en verantwoorde komijnekaas voor iedere dag. Gezond, smaakvol én vegetarisch!

PanPan is een lichte en smaakvolle 20+ komijnekaas, gebaseerd op oude recepturen van Friese komijnekaas. De kaas wordt al langer dan 500 jaar in Leiden bereid, wat toentertijd de belangrijkste marktplaats van Nederland was.

Hoe is PanPan ontstaan?
Boter was in die tijd echter veel meer waard dan kaas. Daarom roomden de boeren hun melk maximaal af. Die room werd gebruikt om boter van te maken, maar er bleef altijd magere melk over. Van die magere melk maakten de Leidse kaasboeren vervolgens komijnekaas. En later dus ook PanPan!

PanPan staat bekend als een kaas die – dankzij de hoge zuurgraad en het lage vetgehalte – lang goed blijft. Dat maakte de kaas in de 17e eeuw zelfs populairder dan Goudse kaas en ideaal als handelswaar op schepen. Een echte traditionele Hollandse kaas dus!

Hoe smaakt PanPan?

PanPan heeft een pittige en rijke smaak. Dat komt door de komijnzaadjes die zijn toegevoegd. De komijn geeft PanPan een zoetige en nootachtige smaak, die aromatisch en mild proeft. PanPan is een erg aangename kaas om te eten!

PanPan is gezond: laag in vet en rijk aan eiwit
PanPan is laag in vet, hoog op smaak en bevat belangrijke bouwstoffen die zuivelrijk zijn. Hierdoor zitten er veel eiwitten in, die erg belangrijk zijn voor het herstel van spieren. Dat maakt PanPan de perfecte kaas voor iedereen met een actieve leefstijl. Het lage vetgehalte maakt deze light 20+ kaas bovendien een verantwoorde en bewuste keuze

Is PanPan kaas vegetarisch?
Ja, PanPan kaas is vegetarisch. Er wordt namelijk vegetarisch stremsel gebruikt bij het maken van de kaas. PanPan is dus helemaal geschikt voor vegetariërs!

Maak kennis met het assortiment