Castello

Castello Blue

Romig
  • Deze kaas is mild romig en heeft een pittige blauwaroma smaak.
Castello Blue is door toevoeging van een vleugje room uniek van smaak. De blauwe aders geven het romige zuivel een fijn pittig karakter, zonder te overheersen.
  • Locatie: Denemarken
  • Melksoort: Koe
  • Drank combinatie: Pils
  • Biologische kaas: Nee
  • Gebruiksmoment: Borrel
  • Eetbare korst: Ja
  • Gemaakt van rauwe-melk: Nee
  • Vegetarische-kaas: Nee
  • Vetpercentage: 70

Castello Blue

Castello Creamy Blue is door toevoeging van room uniek van smaak. Castello Blue weet op een verrassende manier de smeuïgheid van een brie te combineren met de pikante, ronde bitterheid van een schimmelkaas. Deze kaas gaat goed samen met een hoprijk (bitter) bier, een toast van roggebrood en knapperige, ietwat zure groene groenten of een slaatje. Ook met citrusvruchten en in boter geroosterde walnoten toont deze kaas zich van zijn beste kant. De korst van de kaas is grijzig oranje en kan, als de kaas niet te oud is, gegeten worden. De blauwschimmelcultuur is dezelfde als die in de Roquefort.    

Bekijk hier de tips van timme!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd