Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Burger van eend met rodekool salade en blauwe-kaas dressing

60 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 1 dl witte wijnazijn
  • ½ theelepel grof zout
  • 2 el vers geperst sinaasappelsap
  • 2 dl verse korianderblaadjes
  • 30 gr grof gehakte gedroogde veenbessen
  • 200 gr fijngesneden rode kool
  • 2 sinaasappels
  • versgemalen peper
  • 2 tl fijngehakte sinaasappelrasp
  • 85 gr suiker
  • 50 gr Castello Blue
  • 2 dl crème fraiche 30%
  • 2 tl grof zout
  • 4 eendenbouten
  • 1 fijngehakte rode chili
  • 2 grote, fijngehakte teentjes knoflook
  • 4 grote hamburgerbroodjes
Bereidingswijze

Probeer deze heerlijke Burger van eend met blauwe-kaas dressing!

Stap 1
Voor de Chili-marinade:
breng de azijn, suiker, knoflook en chili aan de kook in een pan met zware bodem
Kook op een hoog vuur en blijf voortdurend roeren gedurende ca. 2 minuten. Zet de marinade opzij

Stap 2
Wrijf de eendenbouten in met zout en plaats 2 van hen, met de huid naar beneden, in een grote steelpan met een zware bodem (ovenbestendig).

Stap 3
Verhoog het vuur en kook de benen in hun eigen vet gedurende ongeveer 6 minuten. Daarna op een middelhoog vuur.

Stap 4
Draai ze om en ga verder met koken, nog steeds op een matig vuur, gedurende ongeveer 3 minuten. Haal de eend uit de pan.

Stap 5
Herhaal de procedure met de laatste 2 eendenbouten.

Stap 6
Plaats de eerste 2 eendenbouten terug in de pan en giet de chili-marinade over alle 4 eendenbouten.

Stap 7
Bedek en eindig de eend in het midden van de oven gedurende ongeveer 2 uur op 165°C (conventionele oven).

Stap 8
Voor de Blue-dressing:
Klop de zure room en de Castello Blauwe kaas gedurende ongeveer 1 minuut licht aan

Stap 9
Voeg de sinaasappelrasp, zout en peper toe en breng naar behoeve op smaak.

Stap 10
Voor de rode kool salade:
verwijder de schil en de vliezen van de sinaasappelen, volg de vorm van de vrucht.

Stap 11
Snijd langs de vliezen tussen de oranje filets om het oranjevruchtvlees te verwijderen en bewaar het sap.

Stap 12
Combineer de oranjefilets, sinaasappelsap, rode kool, veenbessen en korianderblaadjes

Stap 13
Warm de burgerbroodjes op en snijd ze open.

Stap 14
Trek het vlees van de warme eendenbouten en combineer met 4 el. van de chili-marinade uit de pan.

Stap 15
Strijk de blauwe dressing op de boven- en onderkant van de burgerbroodjes en beleg ze met vlees en rode koolsalade. Serveer onmiddellijk.

Serveersuggestie
Ook een leuk alternatief voor een lunch tijdens de feestdagen en een goede manier om restjes te gebruiken. Voor een snellere, maar ook erg smakelijke versie, kun je ingeblikte confit de canard gebruiken.

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten