Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Aardappel Appenzeller-raapjes-salade

50 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 800 gr-1 kg in de schil gekookte aardappelen, gepeld en in plakjes gesneden
  • 1 dl krachtige bouillon
  • 4 el azijn
  • 500 gr raapjes, in halve plakjes gesneden
  • 100 g milde Appenzeller-kaas, in blokjes gesneden
  • 1 klein potje cornichons, afgedropen (ca. 125 g), schuin in plakjes gesneden
  • 1 tl zachte mosterd
  • 4-5 el kwark, bijv. halfvolle kwark
  • 1 mespuntje suiker
  • een beetje gesneden bieslook naar smaak, voor de garnering
Bereidingswijze

Maak deze lekker aardappel Appenzeller salade!

Stap 1
Aardappelen in een metalen schaal doen. Bouillon en azijn aan de kook brengen, over de aardappelen gieten en mengen. Afgedekt ca. 20-30 minuten laten trekken.

Stap 2
Raapjes in een stoompan net zacht laten garen en iets laten afkoelen.

Stap 3
Raapjes, kaas en cornichons aan de aardappelen toevoegen.

Stap 4
Saus: Alle ingrediënten door elkaar roeren, over de aardappelen gieten en zorgvuldig mengen.

Stap 5
Sla in glazen kommen of op borden scheppen. Naar smaak garneren met bieslook.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel