Le Gruyère

(Half) harde kaas
  • Pikant
  • Aromatisch
  • Ziltig
  • Kruidig
  • Notig
Mild
Pittig
Productinformatie

De originele Gruyère is één van de bekendste kazen ter wereld. Kenmerkend zijn het heerlijk romige mondgevoel en de unieke, kruidig pikante smaak. Een perfecte smeltkaas voor bijvoorbeeld een fondue of op een tosti, maar ook zeer geschikt als dessertkaas.

Herkomst
:
Zwitserland
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Rode wijn licht/fruitig
Producten
:
Zwitserse Gruyère 48+ (Zwitserse AOP)
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Borrel
Allergenen
:
Melk, Lactose
Eetbare korst
:
Nee
Gemaakt van rauwe-melk
:
Ja
Vegetarische-kaas
:
Nee
Vetpercentage
:
48+

Le Gruyère

Zwitserse Gruyere (48+). Er is wellicht geen kaas bekender in de wereld dan de Gruyère. Een erkenning die bekroond werd met de beschermde oorsprongsbenaming (AOP, Appellation d’Origine Protégée) dat waarborgt dat de kwaliteitsproducten in het gebied van oorsprong geproduceerd, verwerkt en veredeld zijn. In de overvloedige groene valleien van het kanton Freiburg ligt een stadje dat meer smaak dan beelden oproept: Gruyères. Hier maakt men sinds 1115, nog steeds met een ongewijzigd recept, deze beroemde kaas met zijn fijne en geheel eigen aroma.

Meer weten over kaas? Lees hier onze tips!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd