Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Gegratineerde visschelp met Gruyère AOP Classic

45 minuten
Amuse
4 personen
Ingredienten

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 600 g stevige witte vissoort (kabeljauw, pangasius), in blokjes
  • 1 courgette, in dunne slierten
  • 2 wortels, in dunne slierten
  • 12 roze garnalen
  • 50 g Gruyère AOP, geraspt
  • Zout, peper

Bechamelsaus

  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 1,5 dl melk
  • 75 g Gruyère AOP, geraspt
  • 1 mespunt nootmuskaat

Garnituur

  • Partjes citroen
Bereidingswijze

Voorbereiding

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bechamelsaus

Stap 2: Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem. Voeg de bloem toe. Roer met een garde. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer totdat alle klontjes opgelost zijn. Voeg vervolgens de Gruyère AOP toe. Roer totdat de Gruyère AOP gesmolten is. Voeg de nootmuskaat en zout en peper toe. Zet apart.

Stap 3: Verwarm de olijfolie in een bakpan en bak de blokjes vis 2 à 3 minuten. Zet apart. Stoom de courgette en de wortel 1 minuut. Zet apart.

Stap 4: Verdeel de vis, de garnalen en de groenten over de schelpen. Lepel er wat bechamelsaus over en bestrooi met Gruyère AOP. Gratineer 10 minuten in de oven. Garneer met partjes citroen.

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten