img

Risotto, met oude Noord Hollandse kaas en Chili’s

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 liter groenten bouillon van een tablet
  • 2 sjalotten
  • ½ rode chili peper
  • 2 eetlepels roomboter
  • 250 gram risottorijst
  • 1 glas droge witte wijn
  • 5 eetlepels geraspte oude Noord Hollandse kaas
  • rasp van ½ citroen

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de bouillon. Snipper de sjalotten. Was en snij de peper in lange dunne ringen. Verwijder de pitjes zoveel mogelijk.
Smelt de boter en zet de sjalot hierin aan tot het glazig is.  Voeg de peper toe en bak op laag vuur 5 min mee. Voeg de rijst toe. Verwarm de rijst tot het glazig is. Niet kleuren! Voeg de witte wijn in 1 keer toe en roer goed door. Schenk ongeveer een 5de deel van de bouillon bij de rijst. Roer langzaam door tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Ga door tot de bouillon op is.
Voeg de kaas toe en roer erdoor. Voeg de boter toe en roer erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper. Schep de risotto in 4 diepe borden en garneer met de citroenrasp.

Recept tip: Risotto hoort bijna vloeibaar te zijn. Maak dit gerecht dan ook a al minute en serveer direct.
Wijnadvies: Bij deze risotto met een pittige harde kaas past een glas droge volle witte wijn. Ook is er al witte wijn in het gerecht gebruikt. Hierdoor vult een glas wit ook beter aan. Schenk de gebruikte wijn door bij het gerecht. Probeer bv een: Pinot Grigio.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd