Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Gegrilde maiskolf met feta kruiden crumble en pul biber mayonaise

30 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 8 verse maiskolven, schoongemaakt
  • 5 el olijfolie
  • zout
  • 1 tl pul biber (chili)
  • 3 el gehakte platte peterselie
  • Versgemalen peper
  • Sap van ½ limoen
  • 200 g feta, grof verkruimeld
  • 5 el vegan mayonaise
  • Extra nodig

  • Bbq
  • Bereidingswijze

    • Steek de bbq aan.
    • Kook de mais 10 minuten voor. Laat even afkoelen en bestrijk rondom met 3 el olie en bestrooi met zout.
    • Grill de mais aan alle kanten tot je mooie grill ribbels ziet. Dit neemt ca. 15 minuten.
    • Leg ze op een schaal. Roer 2 el olie, 2 el gehakte peterselie, wat versgemalen peper en limoensap door elkaar en bestrijk de maiskolven ermee. Bestrooi naar smaak met pul biber.
    • Verkruimel de feta boven de kolven en bestrooi met peterselie. Roer ½ tl pul biber door de mayonaise en serveer bij de mais.

    Lekker bij gegrilde spare ribs
    Tip: houd je mais over bewaar dit ze zijn koud ook erg lekker

    Vergelijkbare recepten