Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Pittige stoof van varkenshaas met citroen

30 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 500 gr varkenshaas
  • 2 rode uien
  • 300 gr pompoen
  • 50 gr boter
  • olijfolie
  • 3 el curry pasta
  • 4 dl groentebouillon
  • 185 gr Port Salut
  • bladselderij
  • 100 gr ongezouten cashewnoten
Bereidingswijze

Maak nu zelf de pittige stoof van varkenshaas met citroen en Port Salut!

Stap 1
Snij de varkenshaas in plakjes en breng deze met versgemalen peper en zout op smaak.

Stap 2
Maak de uien en pompoen schoon en snij deze daarna in kleine stukjes.

Stap 3
Verwarm boter in een ruime braadpan en braad hierin het vlees rondom aan. Wanneer het vlees mooi bruin van kleur is kan je de ui, de pompoen en 2 el olie toevoegen. Blijf het geheel omscheppen zolang het bakt.

Stap 4
Schep de currypasta bij het geheel en laat ook dit even mee bakken.

Stap 5
Schenk de bouillon er over heen en stoof het vlees en de groenten in een gesloten pan voor ongeveer 10-15 minuten, totdat het gaar is.

Stap 6
Snij de Port Salut in blokjes.

Stap 7
Voeg de Port Salut kaasblokjes, fijngesneden bladselderij en cashewnoten toe aan het gerecht.

Stap 8
Tot slot breng je de pittige stoof verder op smaak met versgemalen peper en zout.

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten