Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Kaasfondue van Hollandse Emmentaler met kerstkrans

15 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 400 gr geraspte Hollandse Emmentaler
  • groene & zwarte olijven
  • gedroogde tomaatjes
  • gegrilde courgetteblokjes
  • rode puntpaprika
  • oesterzwammen
  • broccoliroosjes
  • verse rozemarijn
  • nootmuskaat (snufje)
  • 200 gr geraspte extra belegen Noord-Hollandse Gouda
  • rozemarijn
  • 1 el mosterd
  • ½ dl Kirsch
  • 1 el maïzena
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • ciabatta
Bereidingswijze

Smakelijke fondue van Hollandse Emmentaler met suggesties voor dippen

Stap 1
Wrijf de fonduepan in met het gehalveerde teentje knoflook. Verwarm de witte wijn maar breng het niet aan de kook.

Stap 2
Voeg al roerende beetje bij beetje de geraspte kaas bij de warme wijn zodat de kaas goed smelt. Meng de maïzena met de kirsch en schenk dit bij de gesmolten kaas. Roer goed door. Voeg nog 1 el mosterd toe en kruid met peper, nootmuskaat en rozemarijn.

Stap 3
Bereid de verschillende dip ingrediënten en maakt een mooi bord op in de vorm van een kerstkrans.

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten