Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Gevulde pompoen uit de oven

60 minuten
Diner
Ingredienten
  • 2 kleine pomopoenen (à 600 g)
  • 4 el olijfolie, plus extra
  • 4 el vloeibare honing
  • 2 el cajunkruiden
  • 1 el oregano
  • 1 teen knoflook, gepeld, geraspt
  • 100 g granen (naar keuze), gekookt
  • 1 blik linzen (à 400 g), afgespoeld, uitgelekt
  • 2 el citroensap
  • ½ el kruidenzout
  • 125 g Appenzeller®, geraspt
  • 80 g granaatappelpitjes
  • ½ bosje waterkers (à 40 g)
  • blaadjes van ¼ bosje munt, grof gehakt of gescheurd

Tools

  • ovenschaal
  • bakpapier
Bereidingswijze

Zien deze gevulde-pompoenparten er niet ontzettend gezellig uit? Je kunt ze vullen met iedere vulling die je lekker vindt. Wij kiezen hier voor granen en linzen en toppen de schuitjes af met wat munt, waterkers en granaatappelpitjes. En misschien wel het allerlekkerst: gegratineerd met Appenzeller®-kaas, té lekker!

  1. Verwarm de oven voor tot 190 °C en bekleed een ovenschaal met bakpapier.
  2. Was of boen de schil van de pompoenen schoon en snijd een klein plakje van de onderkant. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd de pompoenen daarna in 8 parten. Leg ze in de met bakpapier beklede ovenschaal.
  3. Meng in een maatbeker de olijfolie met de honing, cajunkruiden, oregano en de geraspte knoflook. Schenk het over de pompoen en rooster de parten 20-25 minuten in de oven, tot ze gaar zijn.
  4. Schep de granen om met de linzen, het citroensap, 2 eetlepels olijfolie, het kruidenzout en de Appenzeller®.
  5. Haal de schaal met pompoenparten uit de oven en schep het granenmengsel erop. Zet de oven op de grillstand en zet de pompoenen met de granen in de oven. Gratineer de kaas nog 5 minuten of tot deze (iets) gesmolten is.
  6. Garneer de pompoen met de granaatappelpitjes, waterkers en verse munt.
Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel