Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Pasta Amatriciana met Parmigiano Reggiano

30 minuten
Diner
2-3 personen
Ingredienten
  • 1 stuk Parmigiano Reggiano DOP
  • 200 g gerookte guanciale (wangspek)
  • 500 g gepelde tomaten
  • 400 g bucatini
  • 1 sjalot
  • ½ glas droge witte wijn
  • 100 g extra vierge olijfolie
  • 1 tl Chilivlokken
  • Peper&zout
Bereidingswijze

Stap 1.

Snijd de guanciale in stukjes en bak ze met een scheutje olie in een pan.

Stap 2.

Fruit in een andere pan een sjalotje en pureer het zodra het zacht is. Snijd de tomaten in stukken en voeg ze met zout, peper en chilivlokken aan het sjalotje toe.

Stap 3.

Als het vet van het spek gesmolten is, glazuur je deze met de witte wijn. Laat het daarna rusten met het vuur uit.

Stap 4.

Kook ondertussen de bucatini met wat zout tot deze beetgaar is.

Stap 5.

Meng de guanciale door de saus, voeg de bucatini toe en meng goed door elkaar.

Stap 6.

Bestrooi het gerecht met een royale handvol Parmigiano Reggiano en serveer onmiddellijk.
Buon appetito!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten