Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Romige pappardelle

45 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 mini-bloemkolen
  • 350 g gemengde (wilde) paddenstoelen, grotere exemplaren gesneden
  • 4 el roomboter
  • 3 el olijfolie
  • ¼ tl geraspte nootmuskaat
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • blaadjes van 4 takjes salie
  • zoutflakes (naar smaak)
  • 100 g Emmentaler AOP, plus extra
  • 100 ml room
  • ½ teen knoflook, gepeld, geraspt
  • 1 el maïzena, gemengd met 2 el water
  • 250 g verse papardelle (pasta)
  • 2 el tahin, losgeroerd met 2 el kokend water en een snuf zout (optioneel)

Tools

  • bakplaat
  • bakpapier
  • schuimspaan
  • keukenpapier
  • rasp
Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 185 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verhit
de zonnebloemolie tot 160 °C.

2. Verwijder de harde kern van de bloemkolen en snijd ze in plakken van 2 cm dik.
Leg ze samen met de paddenstoelen op de bakplaat. Verdeel er 3 eetlepels
roomboter, de olijfolie en nootmuskaat over en breng op smaak met zout en
peper.

3. Zet de bakplaat in het midden van de oven (boven- en onderwarmte) en gaar de
bloemkool en paddenstoelen in 20 minuten beetgaar.

4. Frituur intussen de salieblaadjes 30 seconden in de hete zonnebloemolie, tot ze
crispy zijn – let op dat ze niet te donker verkleuren, dan worden ze bitter. Schep
de salieblaadjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op
keukenpapier. Bestrooi ze met zoutflakes naar smaak.

5. Rasp voor de kaassaus de Emmentaler AOP boven een kom. Verwarm de room
met de knoflook op middelhoog vuur, net tegen de kook aan. Voeg de geraspte
kaas toe en roer tot-ie helemaal is gesmolten. Schenk de maïzena erbij en
verwarm al roerend op laag vuur tot een gebonden saus.

6. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Vang een kopje kookvocht
op als je de pasta afgiet.

7. Doe de pasta bij de roomsaus en roer hem erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht
toe om de saus minder dik te maken.

8. Verdeel de pasta over borden en schep het paddenstoelenmengsel erbij. Garneer
met wat geraspte Emmentaler AOP en de crispy salieblaadjes.

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten