Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Zomerse bessensalade met Apetina®

20 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten

Salade:

  • 1 Apetina® Original Witte Kaasplak
  • 500 g groene asperges
  • 500 g verse bessen
  • 70 g rucola
  • 70 g bladspinazie
  • 50 g geroosterde, gesnipperde amandelen

Dressing met aardbei en maanzaad:

  • 125 g aardbeien
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 dl olie
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel maanzaad
  • snufje zwarte peper
  • handje basilicumblaadjes
Bereidingswijze

Deze salade barst van de pure frisheid van de allerbeste zomerse ingrediënten. Niet alleen smaakt hij geweldig, maar hij is ook nog goed voor je en bij de aanblik van alle kleuren op je bord word je gegarandeerd vrolijk. 

Stap 1
Salade:
Snijd de houtige stukjes af van de asperges. Kook de asperges twee minuten, spoel ze af en zet ze in ijskoud water. Meng alle ingrediënten voor de salade in een grote slakom.

Stap 2
Dressing:
Maak de dressing door aardbeien, suiker en witte wijnazijn in een blender te doen (of gebruik een staafmixer). Mix tot het mengsel glad is. Laat de machine draaien terwijl je langzaam de olie toevoegt. Breng op smaak met zout, peper en maanzaad.

Serveersuggestie
Kaas en bessen is een heerlijke combinatie. Serveer op een ondiep bord voor de mooiste salade.

Eet smakelijk!

 

 

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten