Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Guilty pleasures

Guilty pleasures

Timme Helmes
2728x gelezen

We zitten weer in een nieuwe lockdown. Het woord ‘intelligente’ hebben ze nu maar achterwege gelaten, dat was achteraf misschien ook een beetje ongelukkig gekozen. Natuurlijk zijn we er helemaal klaar mee en is het voor veel mensen steeds moeilijker geworden om altijd maar rekening te blijven houden met de maatregelen. Toch is het natuurlijk niet voor niets. Als we er ooit vanaf willen moeten we braaf zijn. Tot die tijd moeten we er het beste maar van maken. Een positieve omdenker kan er zelfs allerlei voordelen aan verzinnen.

Zo heb ik bijvoorbeeld zelf op zich niet zo veel moeite met delen, maar als het om lekkere Franse kazen gaat ben ik niet bescheiden. Sterker nog: alle lof voor de Franse smaken en tradities maar waarom zijn sommige lekkernijen, zoals een Boursault of Pié d’Angloys zo klein? Ergens komt het mij stiekem helemaal niet zo slecht uit dat ik niet meer dan 3 mensen mag ontvangen in mijn huis. Dergelijke guilty pleasures hou ik immers liever voor mezelf!

Ik noem het zo, want deze kaasjes komen van een grote internationale speler en als fijnproever zou ik ze misschien moeten verafschuwen of er op zijn minst wantrouwend tegenover moeten staan. Dit zijn kaasjes die algemeen verkrijgbaar zijn en nauwelijks ambacht uitstralen, al doen ze nog zo hun best. Maar desalniettemin zijn het ware meesterwerkjes van een constante en hoge kwaliteit. En hoe je het ook wendt of keert: dergelijke specialiteiten zijn ontstaan door waar vakmanschap en een rijke traditie van kaasmaken.

Populaire artikelen
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel