Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Croque met champignons, jonge spinazieblaadjes en Appenzeller® Extra

15 minuten
Lunch
Voor 2 of 3 personen personen
Ingredienten

Bechamelsaus:

  • 2 el boter
  • 2 el maïszetmeel
  • 2 dl melk
  • snufje nootmuskaat
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, in partjes gesneden
  • 250 g kastanjechampignons, in sneetjes
  • 2 dikke sneden ambachtelijk rustiek brood, overlangs gesneden
  • 1 el boter 
  • 4 plakken Appenzeller® Extra
  • 4 lente-uien, versnipperd
  • een handje jonge spinazieblaadjes
  • zout, peper
Bereidingswijze
  1. Bechamelsaus: laat in een steelpannetje de boter smelten. Voeg het maïszetmeel aan de boter toe en roer goed met een spatel of een houten lepel. Gaar gedurende 2 minuten. Giet daarna onder voortdurend roeren de melk toe. Gaar verder gedurende 5 minuten totdat de saus aan de rug van een houten lepel kleeft. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet apart.
  2. Fruit de ui in de olijfolie. Zet apart. Gaar de champignons kort. Breng op smaak met wat zout en peper. Zet apart. Beboter de sneden brood aan beide kanten. Plaats 1 snee brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg ze met plakjes Appenzeller® Extra. Verdeel de ui samen met de champignons over het brood. Beleg met de resterende plakjes kaas. Strooi er wat lente-ui en blaadjes jonge spinazie overheen. Leg er de tweede snee brood op. Bestrijk de bovenste snee met bechamelsaus.
  3. Gaar de croque in een tot 180 °C voorverwarmde oven gedurende 7 à 10 minuten. Snij hem in twee of drie porties.

Lekker met een fris slaatje, ketchup, …

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten