Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Goudse boerenkaas tosti uit de oven met gedroogde tomaat, pesto en parmaham

15 minuten
Lunch
2 personen
Ingredienten
  • 4 dikke boeren boterhammen
  • 2 el pesto
  • 2 plakken Parmaham of andere mooie rauwe niet te zoute ham
  • 6 gedroogde tomaatjes op olie
  • 4 plakken Goudse boerenkaas
  • Pesto
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 el geraspte oude boerenkaas of Parmeggiano Reggiano
  • 1 el pijnboompitten
  • ca. 50 ml extra vergine olijfoliezout en peper
Bereidingswijze

Ovenheerlijke Goudse boerenkaas tosti met gedroogde tomaat, pesto en parmaham!

Stap 1
Smeer pesto op 2 boeren boterhammen en beleg deze met parmaham en verdeel hierover de gedroogde tomaten.

Stap 2
Beleg de boeren boterhammen royaal met Goudse boerenkaas en bak deze in een tosti apparaat, contactgrill of bak ze ca. 5 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 ºC.

Stap 3
Pluk de blaadjes van de basilicumstelen en maal ze samen met de (gepelde) knoflook, geraspte kaas en pijnboompitten fijn in een keukenmachine.

Stap 4
Voeg tijdens het fijn malen genoeg olijfolie toe, zodat er een vloeibare pesto ontstaat en breng deze op smaak met zou en peper. Heerlijk voor op de tosti!

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten