Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Geroosterde bagel met pestokaas, tomaat en basilicum

10 minuten
Lunch
4 personen
Ingredienten
  • 4 bagels
  • 10 rijpe kleine trostomaten
  • 2 takjes basilicum
  • 6 el olijfolie
  • 4 eetlepels roomkaas
  • 100 gr pestokaas in plakken
  • peper en zout
Bereidingswijze

Lekker lunchen met deze geroosterde bagel met pestokaas.

Stap 1
Snij de bagels doormidden. Was en snij de tomaten in vieren. Pluk, was en droog de basilicumblaadjes.

Stap 2
Verwarm 3 eetlepels olie in een koekenpan. Rooster 4 helften van de bagels circa 2 minuten in de koekenpan. Herhaal dit en laat afkoelen.

Stap 3
Besmeer de onderkant van de bagel met roomkaas en beleg deze met de pestokaas, basilicum en tomaat. Bestrooi naar wens met wat peper en zout.

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten