Diner
4 personen
30 minuten

Raclette, met 4 smaken

Ingredienten

  • 200 gr emmentaler (meer over deze kaas)

    Zwitserse Emmentaler

    Zwitserse Emmentaler
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 200 gr tommette de Savoie (meer over deze kaas)

    Tommette

    Tommette
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 200 gr beaufort (in een blok)
  • 200 gr reblochon paprikapoeder
  • 150 gr champignons
  • 50 gr gepelde noten knoflookpoeder
  • 100 gr grisonsvlees
  • 2 grote tomaten verse tijmblaadjes
  • 50 gr geplette amandelen
Drankadvies:

Bereidingswijze

Een waar feest voor de fijnproever, Raclette met wel 4 verschillende smaken!


Stap 1
Snij de verschillende kaassoorten in dunne plakjes. Was en snij daarnaast ook de champignons en tomaten.


Stap 2
Plet de gepelde noten en hak de amandelen grof. 


Stap 3
Schik de kaas, champignons, noten en amandelen samen met de plakjes grisonsvlees op een dienblad naar smaak.


Stap 4
Serveer de verschillende smaken als volgt:
- Serveer de Beaufort met champignons en bestrooi dit met paprikapoeder
- Serveer de Reblochon met plakjes grisonsvlees en garnaar dit met takjes bieslook
- Serveer de Tommette met schijfjes tomaat en bestrooi dit met knoflook en tijm
- Serveer de Emmentaler bestrooid met geplette noten en amandelen