img

Raclette, met 4 smaken

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 200 gr emmentaler
  • 200 gr tommette de Savoie
  • 200 gr beaufort (in een blok)
  • 200 gr reblochon paprikapoeder
  • 150 gr champignons
  • 50 gr gepelde noten knoflookpoeder
  • 100 g grisonsvlees takjes bieslook
  • 2 grote tomaten verse tijmblaadjes
  • 50 g geplette amandelen

BEREIDINGSWIJZE

Raclette is - net als kaasfondue - typisch Zwitsers. Raclette
betekent letterlijk schaven of schrapen. Voor dit gerecht heeft u
wel een raclette-gril nodig. U kunt kiezen uit verschillende smaken
zoals: Beaufort, Reblochon, Tomette of Emmental. U kunt dus
eindeloos variëren. Zo blijft het u altijd smaken!

Aan de slag:

Snijd de kazen afzonderlijk in dunne plakjes.

Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne schijfjes.

Was, droog en snijd de tomaten in dunne plakjes en leg ze 10
minuten op een groot bord met keukenpapier.

Plet de gepelde noten en hak de amandelen grof.

Plakjes grisons(vlees), of een lekkere ham.

Schik op een of twee dienbladen de verschillende
raclette-ingrediënten en leg ze op "smaak".

Voor de "Beaufort-smaak": smelt de plakjes beaufort over
de champignons. Serveer bestrooid met paprikapoeder.

Voor de "Reblochon-smaak": smelt de plakjes reblochon op de
sneetjes grisons of ham. Serveer gegarneerd met takjes
bieslook.

Voor de "Tommette-smaak": smelt de plakjes tommette op de
schijven tomaat. Serveer bestrooid met knoflook en tijm.

Voor de "Emmental-smaak": smelt de plakjes emmental en
bestrooi met de geplette noten en amandelen.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd