Ontbijt
4 personen
55 minuten

Pancakes, met havermout, appel en Noord-Hollandse Gouda kaas

Ingredienten

  • 280 gr bloem
  • 80 gr havermout
  • 2 dl melk
  • 2 dl karnemelk
  • 6 eieren
  • 16 gr bakpoeder
  • zout (snufje)
  • 1 appel
  • 50 gr Noord-Hollandse Gouda jong belegen kaas (meer over deze kaas)

    Noord-Hollandse Gouda Jong Belegen

    Noord-Hollandse Gouda Jong Belegen
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Geen
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • stroop
  • bakboter

Bereidingswijze

Lekker pannenkoeken bakken op zondagochtend? Deze kaas én appel pannenkoeken met Noord-Hollandse Gouda stelen ieders hart.

Stap 1
Meng de bloem met de havermout, meng de 6 eidooiers, 2 dl melk en 2 dl karnemelk met elkaar. Roer dit door de bloem met havermout tot een beslag.

Stap 2
Klop de overgebleven eiwitten op met de snuf zout tot ze stevig zijn. Spatel de eiwitten door het beslag.

Stap 3
Voeg de appel in stukjes en de blokjes jong belegen kaas toe.

Stap 4
Verwarm een pan op laag vuur en voeg boter toe. Schep met een eetlepel beslag in de warme koekenpan en wacht tot de pancake iets begint te drogen, draai hem om en wacht tot de andere kant ook bruin is.