Diner
4 personen
45 minuten

Landelijke taart, met gerookt spek, prei en Tête de Moine AOP

Ingredienten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 preien overlangs doorgesneden
  • 6 dunne plakken gerookt spek
  • 1 rol kruimeldeeg kant-en-klaar
  • 100 gr Tête de Moine AOP geraspt en enkele roosjes
  • 2 el paneermeel
  • 2 eieren
  • 1 dl melk
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Bereidingswijze

Hartige taart maken? Deze landelijke variant met spek, prei en Zwitserse Tête de Moine AOP is een feestje!


Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Fruit de ui in de hete olie. Zet apart. Stoom de prei gedurende 6 minuten. Zet apart. Bak het spek goudbruin in de bakpan. Zet apart. Rol het deeg uit en verdeel het met het bakpapier over de taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Bestrooi de taartbodem met geraspte Tête de Moine AOP en dan met paneermeel.


Stap 2

Klop de eieren licht los en meng met de melk. Voeg zout, peper, de nootmuskaat en het knoflook toe. Giet over de taartbodem. Bedek met de uien, de prei en de plakken spek. Gaar gedurende 20 minuten in de oven.


Stap 3

Laat afkoelen op een taartrooster. Garneer met roosjes Tête de Moine AOP.

Tip van kaas.nl
Heerlijk met een salade van veldsla met balsamicoazijn.


Eet smakelijk!

Dit recept is afkomstig van Emmi